сряда, 14 януари 2009 г.

Марадона допусна грешка, отново...


На 30 юни 1994 ФИФА оповестява, че има футболист с доказана положителна допингова проба. Часове след това става ясно, че това е аржентинската звезда Марадона. Това се разкри след мача с Нигерия, където аржентинеца отбеляза и гол. На Аржентина предстоеше мач с България.

Марадона допуска отново глупава грешка след наказанието му от април 1991г за 15 месеца заради наличие на кокаин в кръвта, въпреки, че някои виждат отмъщение на италианците за отпадането им от Аржентина на полуфинала на световното у дома. 

Според Диего ефедринът попаднал в организма му от лекарство против асма, но няма лекарство, което да съдържа стимуланта в даваните от лекаря на отбора медикаменти. Този стимулант бил добавен непосредствено преди финалите и всички федерации били уведомени. Аржентинската легенда е отстранена от турнира.
След изтичане на наказанието Марадона се завръща отново на терена в любимия си Бока Хуниорс. Там играе до 1997г. След края на кариерата си дълги години се бори със зависимостта от наркотиците и с наднорменото си тегло. В автобиографията си Марадона има още извънбрачен, непризнат от него син, стрелба по журналисти и отбелязан гол с “Божията ръка”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар